Polnjene paprike malo drugace
8 rumenih paprik
pol kilograma krompirja
250 g skute
sol, poper, česen, čebula
po želji ščepec peteršilja
Paprike operemo in jim odstranimo peščišča. Krompir narežemo na zelo majhne kockice ali pa ga nastrgamo kot jabolka. Čebulo nasekljamo, prav tako česen. Vse te sestavine zmešamo skupaj, dodamo sol, poper, peteršilj in dodamo skuto. Zelo dobro premešamo. S to zmesjo napolnimo paprike in jih zložimo v namaščen pekač, ter pečemo približno eno uro. Med pečenjem paprike obračamo, da se zapečejo z obeh strani. Ponudimo jih lahko kot samostojno jed s kislo smetano.
Paprike operemo in jim odstranimo peščišča. Krompir narežemo na zelo majhne kockice ali pa ga nastrgamo kot jabolka. Čebulo nasekljamo, prav tako česen. Vse te sestavine zmešamo skupaj, dodamo sol, poper, peteršilj in dodamo skuto. Zelo dobro premešamo. S to zmesjo napolnimo paprike in jih zložimo v namaščen pekač, ter pečemo približno eno uro. Med pečenjem paprike obračamo, da se zapečejo z obeh strani. Ponudimo jih lahko kot samostojno jed s kislo smetano.
Paprike operemo in jim odstranimo peščišča. Krompir narežemo na zelo majhne kockice ali pa ga nastrgamo kot jabolka. Čebulo nasekljamo, prav tako česen. Vse te sestavine zmešamo skupaj, dodamo sol, poper, peteršilj in dodamo skuto. Zelo dobro premešamo. S to zmesjo napolnimo paprike in jih zložimo v namaščen pekač, ter pečemo približno eno uro. Med pečenjem paprike obračamo, da se zapečejo z obeh strani. Ponudimo jih lahko kot samostojno jed s kislo smetano.
quelle:
http://www.kulinarika.net" onclick="window.open(this.href);return false;